Details

Tomka dhe shokët e tij (1997)

Filmi “Tomka dhe shokët e tij” prodhim i kinostudios Shqipëria e Re i vitit 1977.

Regjisor: Xhanfize Keko, Skenari: Nasho Jorgaqi, Producent: Shqipëria e Re, Muzika: Aleksandër Lalo, dirigjent Ferdinand Deda.

Përmbajtja e filmit

Tomka është një djalë i vogël që i pëlqen të luajë me top së bashku me shokët e tij. Një ushtar italian i cili endej pas kapitullimit te italisë fashiste i kërkon ta strehojnë. Pasi u jep një palë dylbi ata vendosin ta ndihmojnë për tu fshehur nga pushtuesit nazist. Por fushën e futbollit e marrin nazistët që kanë hyrë në qytet. Tomka nën kujdesin e të rriturve fillon të organizojë aksione kundër kampit ushtarak që është dislokuar në fushën e tyre të dikurshme të lojës.

Interpretojnë:

  1. Sotiraq Çili
  2. Zehrudin Dokle
  3. Pavlina Oça
  4. Xhelal Tafaj
  5. Enea Zhegu
  6. Herion Mustafaraj
  7. Genci Mosho
  8. Artan Puto
  9. Selma Sotirllari
  10. Fluranc Ilia
Tomka dhe shokët e tij

Tomka dhe shokët e tij

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*