Details

Tokë e përgjakur (1976) film shqiptarë i plotë

Filmi “Tokë e përgjakur” prodhim i vitit 1976 IMDb. Regjia: Ibrahim Muço, Kristaq Mitro, Skenari: Kiço Blushi, Nexhati Tafa, Producent: Kinostudio Shqiperia E Re, Muzika: Aleksandër Peçi.

Përmbajtja e filmit

Ngjarjet zhvillohen në tre kohë të ndryshme. Në fillim vritet Miti babai i Gjergjit të vogël në mbrojtje të tokës që arrin ta marrë beu. Pastaj bëhet protagonist Gjergji që ndeshet në mullirin e fshatit me forcat italiane ku vritet edhe beu edhe mullisi i fshatit. Në pjesën e tretë tregohet për reformën agrare dhe kthimin e tokës te djali i Mitit Gjergji. IMDb

Tokë e përgjakur

Tokë e përgjakur

 Interpretojnë:

  1. Margarita Xhepa: Sanda
  2. Pandi Raidhi: Vasili
  3. Perika Gjezi: Gjergji
  4. Niko Kanxheri: Miti
  5. Vasillaq Vangjeli: Komiari
  6. Xhemil Tagani: Beu
  7. Kristaq Burdhima: Gjergji i vogël
  8. Kadri Roshi: Mullixhiu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*