Details

I teti në bronx (1970) film shqiptarë i plotë 

Filmi “I teti ne Bronx” prodhim i vitit 1970. Regjisor Viktor Gjika Skenari Dritëro Agolli dhe Viktor Gjika Producent Shqipëria e re Muzika Kujtim Laro.

Përmbajtja e filmit:

Në përvjetorin e vdekjes së komisarit Ibrahim Kovaçi gjashtë nga shokët e tij të luftës, mësues Thomai, Arifi, Alma, Andoni, Rustemi dhe Xhemali, shoqërojnë bustin e komisarit për në fshatin e tij të lindjes, ku do t’i dedikohet një ceremoni përkujtimore. Gjatë rrugës secili nga ata sjell në mendje ngjarje të lidhura me jetën dhe luftën e Ibrahimit, dhe konfrontimet me antogonistin Sali Protopapa.

I teti në bronx

I teti në bronx

Interpretojnë:

 1. Mevlan Shanaj…….. Ibrahimi
 2. Vangjush Furxhi…….. Arifi
 3. Yllka Mujo…….. Alma
 4. Bexhet Nelku…….. Mësues Thomai
 5. Sandër Prosi…….. Doktor Kristo Borova
 6. Pirro Mani…….. Sali Protopapa
 7. Bujar Kapexhiu…….. Spiro, i fejuari i Almës
 8. Dhimitër Trajçe…….. Mazllëmi
 9. Qerim Mata…….. Lefter Lefteri
 10. Vangjel Grabocka…….. Bamkë Qerollari
 11. Petrika Riza…….. Rustemi
 12. Robert Ndrenika…….. Xhemali
 13. Albert Vërria…….. Xhaxha Aliu
 14. Jani Riza…….. Guri
 15. Koço Qendro…….. Ballisti
 16. Mihal Stefa…….. Babai i Ibrahimit
 17. Ndoc Çefa…….. Andoni, Skulptori
 18. Kadri Roshi……..
 19. Meropi Xhoja……..
 20. Pandi Raidhi……..
 21. Roland Piperi……..
 22. Perika Gjezi……..
 23. Thimi Filipi……..
 24. Melpomeni Çobani……..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*