Details

Rrugicat që kërkonin diell (1975) film shqiptarë i plotë

Rrugicat që kërkonin diell është një film shqiptar prodhim i vitit 1975 IMDb. Regjia: Saimir Kumbaro, Rikard Ljarja, Skenari: Dhimitër Xhuvani, Producent: Kinostudio Shqiperia E Re, Muzika: Kujtim Laro.

Përmbajtja e filmit

Nebi Surreli së bashku me nënën jeton në varfëri të plotë duke tërhequr një karrocë si shpërndarës qymyri. Në këtë botë gati të nëndheshme njerëzore ku e poshtëron Ganiu një tregtar qymyri ai njihet me ilegalë të luftës si Halimi, Gaqua, Mihali dhe Semi dhe pas kësaj fillon të hedhë trakte deri sa merr pjesë në një aksion te rrëmbimit të një shaptilografi.

Rrugicat qe kerkonin diell

Rrugicat qe kerkonin diell

 Interpretojnë:
 1. Mevlan Shanaj – Nebi Surreli
 2. Rikard Ljarja – Gaqo Tipografi
 3. Ndrek Luca – Gani Herri
 4. Yllka Mujo – Semi
 5. Pandi Raidhi – Kamerieri
 6. Demir Hyskja – Halimi
 7. Lec Bushati – Kuestori
 8. Sheri Mita – Përfaqësues i Partisë
 9. Fitim Makashi – Anëtari i Njësitit
 10. Xhezair Tafaj – Roja i Shtypshkronjeve
 11. Pëllumb Dërvishi – Tipograf Anëtar i Njësitit
 12. Lutfi Hoxha – Përgjegjës i Bojaxhinjve
 13. Stavri Shkurti – Furxhiu
 14. Zhani Ziçishti
 15. Ferdinand Radi – Kola
 16. Vangjel Grabocka
 17. Liza Vorfi
 18. Lec Vuksani
 19. Dhimitër Orgocka – Toger Antonio
 20. Vani Trako
 21. Qemal Mehmeti – Qazim Lala
 22. Piro Malaveci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*