Details

Pylli i Lirise (1976) film shqiptarë i plotë

Pylli i lirise film shqiptar prodhim i vitit 1976 IMDb. Regjisor: Gëzim Erebara. Skenari: Kico Blushi. Producent: Kinostudio Shqiperia E Re. Muzika: Feim Ibrahimi.

Përmbajtja e filmit

Vitet e luftës. Vlash Zaka jeton duke kapur kuaj të egër. I vëllai partizan ka vrarë një spiun të Italianëve kështu që edhe Vlashi është në survejim të plotë. Vlashi jeton nën syrin e spiunit Lami dhe të tregtarit Ibrahim Beu që vjen të mbledhë kuajt e egër. Por ndihmohet nga xha Kovi, Thimi e Lena. Vlashi e Lena dalin partizanë.

Pylli i lirise

Pylli i lirise

Interpretojnë:
  1. Alfred Bualoti: Vlash Zeka
  2. Margarita Xhepa: Katerina Zeka
  3. Reshat Arbana: Xha Kovi
  4. Dhimitra Plasari: Lena
  5. Ndrek Luca: Lam Shllapi
  6. Minella Borova: Llazi Terbufi
  7. Demir Hyskja: Ibrahim Beu
  8. Lazër Filipi: Theodhori
  9. Lufti Hoxha: Naumi
  10. Andon Qesari: Basllist

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*