Details

Plaku dhe hasmi (1981) film shqiptarë i plotë

Filmi “Plaku dhe hasmi” prodhim i vitit 1981. Regjia: Hysen Hakani, Skenari: Vath Koreshi, Producent: Shqipëria e re , Muzika: Shaqir Kodra

Përmbajtja e filmit

Lufta e Dytë Botërore. Fashistët Italianë kishin internuar në jug të Shqipërisë një numër të madh njerëzish që kishin bërë rezistencë në 7 Prill 1939 kuar ata zbarkuan në Shqipëri. Midis tyre është një plak që e thërrisnin të gjithë “daja”. Në retrospektivë jepen aspekte nga lufta e asaj dite. Daja lufton përkrah me të rinjtë. Më vonë ai bashkohet me partizanët. IMDb

Plaku dhe hasmi

Plaku dhe hasmi

Interpretojnë:

  1. Marta Burda
  2. Vasjan Lami
  3. Aleksander Prosi 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*