Details

Përse bie kjo daulle (1969) film shqiptarë i plotë

Përse bie kjo daulle është një film shqiptarë i prodhuar në Shqipëri në vitin 1969 IMDb. Regjia: Piro Milkani, Skenari: Ksenofon Dilo, Producent: Kinostudio Shqiperia E Re, Muzika: Feim Ibrahimi.

Përmbajtja e filmit:

Bazuar në romanin “Dasma” të Ismail Kadaresë. Katrina dhe Xhaviti dy të rinj vullnetarë bien në dashuri gjatë ndërtimit të një hekurudhe dhe vendosin të martohen. Por babai i Katrinës një malësor që e ka fejuar vajzën pa pëlqimin e saj nuk mund ta pranojë këtë martesë. Ai shkon në ceremoninë e dasmës për të vrarë të bijën. Por ç’ndodh?

Perse bie kjo daulle

Perse bie kjo daulle

 Interpretojnë:
 1. Shkëlqim Basha: Soda Kaustike
 2. Seit Boshnjaku: Shkesi
 3. Timo Flloko: Xhaviti
 4. Dhimitër Pecani: Rudi
 5. Arben Shaka: Montatori Sulo
 6. Albert Verria: Pijaneci
 7. Gaqo Spiro:  Gazetari
 8. Mihal Stefa: Roja i Kantierit
 9. Adelina Xhafa: Katerina
 10. Lazër Filipi: Drejtori
 11. Xhulieta Doko: Vera
 12. Mihal Popi: Nje Fshatar

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*