Details

Parrullat Slogans (2001) film shqiptarë i plotë

Parrullat (Slogans) është një film shqiptar i prodhuar në Shqipëri në vitin 2001.

Regjia : Gjergj Xhuvani, Skenari : Ylljet Aliçka, Yves Hançer, Producent : Les Films des Tournelles Albanian General Vision Rossy Films Les Films en Hiver , Muzika : Denis Barbier.

Përmbajtja e filmit

Ngjarjet zhvillohen në vitet e diktaturës komuniste në një shkollë fshati. Të gjithë ishin të detyruar tu bindeshin urdhërave që vinin nga lart. Mësues Andrea ka një lidhje dashurore me mësuese Dianën. Nxënësit dhe mësuesit ishin të detyruar të shkruanin me gurë parulla nëpër kodra duke i thurur lavde regjimit në fuqi. Andrean që kundërshton urdhërat e transferojnë dhe më pas e arrestojnë. IMDb

         
Parrullat Slogans

Parrullat Slogans

Aktorët kryesor:
  1. Artur Gorishti …….Andrea
  2. Luiza Xhuvani ……..Diana
  3. Birçe Hasko ……….Shoku Sabaf
  4. Niko Kanxheri ……..Selman Tosku
  5. Robert Ndrenika ……Lleshi
  6. Agim Qirjaqi ………Drejtori i Shkolles
  7. Marko Bitraku ……..Gjini
  8. Fadil Kujovska …….Pashku
  9. Rita Lati …………Lumja (Brigadierja)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*