Details

Nentori i Dyte HD (1982)

Nëntori i dytë është një film shqiptarë i prodhuar në Shqipëri në vitin 1982. Regjia: Viktor Gjika, Skenari: Dh. Shuteriqi, K. Blushi, Producent: Shqipëria e re , Muzika: Kujtim Laro.

Filmi trajton një nga ngjarjet më të rëndësishme të historisë së popullit shqiptar – shpalljen e pavarësisë së kombit Shqiptar. Personalitetet më të famshëm të kombit të udhëhequr nga patrioti Ismail Qemali pas shumë pengesash arrijnë të ngrenë flamurin shqiptar dhe të shpallin kështu Pavarësinë e Shqipërisë në Vlorë më 28 Nëntor 1912.

Interpretojnë:

 • Sander Prosi…Ismail Qemali
 • Reshat Arbana…Isa Boletini
 • Mario Ashiku…Shpend Dragobia
 • Sulejman Dibra…Gjenerali turk
 • Demir Hyskja…Mytesarifi
 • Bujar Lako…Luigj Gurakuqi
 • Robert Ndrenika…Hakiu
 • Petrit Malaj…Adem Boletini
 • Luan Qerimi…Sali Drenica
 • Guljelm Radoja…Lym Kepi
 • Hajrie Rondo…Gruaja e Lym Kepit
 • Ilia Shyti…Mullai i Beratit
 • Pandi Raidhi…Demir Arbana
 • Spiro Urumi…Xhaferr bej kadena
Nentori i Dyte

Nentori i Dyte

 

Category:

Shqiptarë

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*