Details

Ndërgjegjja (1972) film shqiptarë i plotë

Filmi Ndergjegjja është prodhim i vitit 1972. Regjisor: Hysen Hakani, Skenari: Hysen Hakani, Producent: Kinostudjo Shqipëria e Re, Muzika: Limoz Dizdari.

Përmbajtja e filmit

Kujtimi punon si mekanik në një oficinë. Nga pakujdesia, ai le pa rregulluar frenat e një kamioni dhe i shkakton një aksident Petros, shoferit të kamionit. Petro do të ndëshkohet për pakujdesi. Kujtimin fillon ta brejë ndërgjegja, por e ka të vështirë të pranojë fajin. E dashura e tij i jep kurajë për të treguar të vërtetën. Pas kësaj ndjehet më i lehtësuar.

Ndergjegja

Ndergjegja

Interpretojnë:

  1. Rikard Ljarja…….. Kujtimi, mekaniku
  2. Roza Anagnosti…….. Arta
  3. Fitim Makashi…….. Petro Mara, shofer
  4. Gëzim Kame…….. kolegu i Kujtimit
  5. Petrit Llanaj…….. Sekretari i organizatës
  6. Gjon Karma…….. xhaj Veliu
  7. Lazër Vlashi……… drejtuesi i prokurorisë
  8. Spiro Urumi…….. babai i Artës
  9. Besa Imami…….. nëna e Artës
  10. Lazër Filipi…….. drejtori i ndërmarjes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*