Details

Muri i gjallë (1989) film shqiptarë i plotë

Muri i gjalle është një film shqiptarë i prodhuar në Shqipëri në vitin 1989.

Përmbajtja e filmit

Filmi bazohet dhe e zhvillon subjektin e një legjende të njohur të sakrificës në kështjellën e Rozafës si një interpretim i lirë i asaj që njerëzit kanë ruajtur në shekuj. Tre vëllezër të martuar vendosin të sakrifikojnë në kështjellë gruan që do tu shpjerë drekën në mënyrë që muri të mos rrëzohet përsëri në tokë. IMDb

Vlerësime: Ne Festivalin e IX te te Filmit Artistik Shqiptar ne 1991, kompozitori Zef Çoba u nderua me “çmimin e dyte” dhe operatoret Ilia Terpini dhe Vangjush Leka me “çmim te trete”.

Muri i gjalle

Muri i gjalle

Interpretojnë:

  1. Luiza Xhuvani …
  2. Ilir Sulejmani …
  3. Elvira Diamanti…
  4. Gëzim Rudi …
  5. Rajmonda Bulku …
  6. Edmond Budina …
  7. Vangjel Toçe …
  8. Lec Bushati …
  9. Stavri Shkurti …
  10. Ilir Borodani …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*