Details

Mësonjtorja (1979) film shqiptarë i plotë

Mësonjtorja është një film shqiptarë i prodhuar në Shqipëri në vitin 1979.

Regjia: Muharrem Fejzo, Skenari: Natasha Lako, Producent: Shqipëria e re, Muzika: Limoz Disdari.

 Përmbajtja e filmit:

Dafina nje grua e re e shkolluar kthehet në qytet për të hapur shkollën e parë për vajzat. Ajo ndeshet me pengesat dhe intrigat e thurura nga kreu i Sanxhakut i cili kërkon rrugë të ndryshme për ta nxjerrë Dafinën nga qyteti. Për të ndaluar përpjekjet e saj për ngritjen e shkollës kleri përpiqet të helmojë dhe çkishërojë Dafinën. Shkollën e djegin. Xhaxhai i saj Stefan Bardhi luftëtari Kajo dhe çifti që e strehon Dafinën e ndihmojnë atë.

Mësonjtorja

Mësonjtorja

Interpretojnë:

 1. Roza Anagnosti … Dafina
 2. Guljelm Radoja … Stefan Bardhi
 3. Robert Ndrenika … Kocka
 4. Ardian Cerga … Kajo
 5. Petrika Riza
 6. Valentina Caci
 7. Thimi Filipi … xha Vani
 8. Teodor Rupi
 9. Marko Bitraku … Komandanti i xhandarëve
 10. Renato Rapi
 11. Dhimitër Trajçe
 12. Selma Sotillari… Afërdita
 13. Ema Shteto
 14. Fabiola Karapici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*