Details

Mëngjeze lufte (1971) film shqiptarë i plotë

Filmi “Mengjeze lufte” prodhim i vitit 1971. Regjisor : Kristaq Dhamo. Skenari : Dhimitër Xhuvani. Producent : Shqipëria e re. Muzika : Robert Radoja.

Përmbajtja e filmit

Lufta e Dytë Botërore.Jashte luftës se madhe antifashiste qe bëri populli shqiptar nën udhëheqjen e Partise Komuniste nuk mbeten as fëmijët. Gurin, Piron, Milon dhe Tomin i bashkojne lodrat e tyre femijrore. Ky gezim i paket i tyre here pas here trazohet dhe prishet nga hija e rëndë e ushtareve pushtues. Ata e kuptojnë se s’është me koha e lodrve. Edhe ata duhet te bëjnë diçka. Të paktën, te gjejne mënyrën për ti rrembyer arme dhe veshje armikut te urryer. Permes kësaj urrejtjeje dhe lufte ata bashkohen me shokë me te ritur, te cilët i organizojne e i udheheqin ne veprime luftarake. IMDb

Mengjeze lufte

Mengjeze lufte

Interpretojnë:

 1. Rauf Pojani… Guri
 2. Demir Hyskja… Ilegali
 3. Minella Borova… Oficer Gjerman
 4. Ndrek Shkjezi
 5. Fatmir Dika… Piro
 6. Edmond Papa… Milo
 7. Sander Prosi… Peshkatari
 8. Pandi Raidhi… Teneqxhiu
 9. Ilia Shyti
 10. Jani Riza… Oficer Gjerman
 11. Vangjel Grabocka Tellalli
 12. Gavril Panariti
 13. Ymer Bala
 14. Zagorka Shuke
 15. Mihal Paparizo
 16. Fatmir Graceni
 17. Stavri Shkurti
 18. Gavril Panariti
 19. Xhuvi Shuke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*