Details

Mao ce Dun (2007) film shqiptarë i plotë

Mao Ce Dun është film shqiptar i vitit 2007 me regji nga Besnik Bisha dhe skenar nga Besnik Mustafaj.

Përmbajtja e filmit

Një film elegant, megjithëse provokues dhe gati gati një komedi e errët. Ky film tronditës shpalos realitetin në një vend komunist në vitet 70 përmes syve dhe veprimeve të zgjuara të një cigani të zakonshëm.

Ngjarja zhvillohet në një qytet të vogël në Shqipëri ku përveç jetësës civile të mirë organizuar të banorëve ndeshemi edhe me një komunitet të vogël ciganësh. Rrjedha e qetë e jetës së tyre trazohet nga lindja e një fëmije. Djali i nëntë i familjes cigane do të gëzojë jo vetëm familjen e tij por të tërë komunitetin rom. Në fakt, lindja dhe mirëqenia e tij do të jenë në krye të axhendës së marrëdhënieve zyrtare shqiptaro kineze. E çfarë mund ta trondiste pushtetin e fortë komunist të kohës Epo, lindi një fëmijë.. dhe jo një fëmijë si githë të tjerët.. Emri i tij është Mao Ce Dun. Një Mao Ce Dun cigan i viteve 70. IMDb

Mao ce Dun

Mao ce Dun

  1. Interpretojnë:
  2. Fadil Hasa … Hekuran Romalini
  3. Miola Sitaj … Sulltana Romalini
  4. Ola Sadiku … Xhina
  5. Marko Bitraku … Myslymi
  6. Vangjel Toçe … Tahiri
  7. Zehrudin Dokle … Abdiu
  8. Natasha Sela …cigania

 

Storyline

The film unfolds the reality in a communist country in the 1970s through the eyes and wise ways of an ordinary gypsy. The events take place in a small town in Albania. Besides the well-organized civilized life, a strange Gypsy community is settled in the town. The calm flow of their life is troubled by the birth of a child. The son, who is the ninth child in this Gypsy family, will bring joy not only to his family, but to the entire gypsy community. What could possibly trouble the strong communist establishment of the time? A child is born but not an ordinary one. His name is Mao Tse Tung. A gypsy Mao Tse Tung in the 1970s.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*