Details

Kur zbardhi nje dite (1971) Film shqiptarë i plotë

Filmi Kur zbardhi nje dite eshte prodhuar ne vitin 1971.ne hitorite e filmave Armet, Ura, Mecua. Skenari: Anastas Kondo, Ksenofon Dilo, Piro Milkani Regjia: Piro Milkani Operator: Petraq Lubonja Muzika: Fehmi Ibrahimi Producent: Shqipëria e re.

Përmbajtja e filmit

Filmi është ndërtuar në tre histori: “Armët”, “Meço” dhe “Ura”. Flet për heroizmin e njerëzve të thjeshtë gjatë viteve të stuhishme të Luftës së Dytë Botërore, ku ata rrëmbejnë armët, rindërtojnë urat e hedhura në erë, ku më të mirët sakrifikohen. IMDb

Kur zbardhi nje dite

Kur zbardhi nje dite

Armët:

Shoferi Thoma Shpuza ngarkohet nga Njësiti Gueril i Qytetit të tiranës tu dërgoje ilegalisht armët partizanëve pasi armët janë maskuar me thesë me miell për Gjermanët dhe ata i rrëmbejnë armët. Shoferi me gjakftohtësi i cili plagoset nga avioni me Gjermane, dhe kalon postoblloqe dhe mjekohet nga partizanët.

Ura:

Komisari bashkë me fshatarët dhe partizanët rindërtojnë urën e hedhur në erë, dhe partizanët kanë arrestuar disa gjermanë.

Meço:

Ish bariu Meco bashkë me partizanët janë të rrethuar në Manastirin e Fshatit. Mecoja shpëton jetën e shokëve të tij të plagosur.

Interpretojnë:

Armët

 1. Demir Hyskja……Shoferi Thoma Shpuza
 2. Birçe Hasko……Sulo Ballisti
 3. Drita Bardhi……Gruaja e Shoferit
 4. Hasan Konci……Llogaritari
 5. Pandi Siku……Hamalli
 6. Zija Grapshi……Tipografi
 7. Ferdinand Radi……Tipograf
 8. Skender Plasari……Anëtari i Njësitit Gueril
 9. Leka Krute……Ballist
 10. Myqerem Ferra……Oficer Ballist
 11. Arqile Nesho……Ballisti 2
 12. Nazmi Bonjaku……Komandanti i Ballit
 13. Piro Sava……Profesori Ballist
 14. Luftar Veshi……
 15. Vangjush Furxhi……
 16. Andon Qesari……

Ura

 1. Pandi Raidhi……Xha Loni
 2. Rikard Ljarja……Komiasri
 3. Kadri Roshi……Kryetar i Këshillit
 4. Bexhet Nelku……Kapiten Gjerman
 5. Adelina Xhafa……partizane
 6. Mihal Stefa……
 7. Albert Verria……Bakalli
 8. Tonin Ujka……Arixhiu
 9. Lavdie Bisha……Arixhesha
 10. Albert Bellia……Bakalli

Meçua

 1. Timo Flloko……Mecoja
 2. Gjyzepina Kosturi……Shërbyesja e Manastirit
 3. Kristaq Mitro……Partizani
 4. Diana Panariti……Infermiere Partizane
 5. Piro Eshi……Partizan i Plagosur
 6. Kleopatra Skarco-Dokle……Mësuesja e partizaneve

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*