Details

Koncert në vitin 1936 Film shqiptarë i plotë

Filmi “Koncert në vitin 1936” prodhim i vitit 1978 i cili tregon për vizitën e e dy artisteve shqiptare (këngëtare dhe pianiste) në qytetin eLushnjës gjatë kohës së monarkisë shqiptare gjë që “tronditi jetën e një qytetit tejet konservator.

Përmbajtja e filmit:

Një këngëtare e re Donika dhe një pianiste Eleni nisin një turne koncertesh në qytete të vegjël provincialë duke kaluar me pianon e tyre edhe nëpër fshatra. Dy artistet e reja takojnë shumë mikpritës midis të cilëve popullin e thjeshtë dhe autoritetet lokale që kërkojnë të duken oksidentalë por që në thelb janë të konfrontuar me njëri tjetrin.

Koncert në vitin 1936

Koncert në vitin 1936

Interpretojnë:

 1. Manushaqe Qinami – Donika Prokopi
 2. Margarita Xhepa – Eleni Jankollari
 3. Robert Ndrenika – Nënprefekti i Lushnjës
 4. Bep Shiroka – Xhandar Veseli
 5. Roland Trebicka – Nesti Benja
 6. Gjon Karma – Kryetari i Bashkise Lushnjes
 7. Albert Verria – Nuri Beu
 8. Mirush Kabashi – Toger Shasivari
 9. Gëzim Kame
 10. Birçe Hasko – Tellalli
 11. Nikolla Llambro – Shoferi
 12. Enver Dauti – Berberi
 13. Ilia Shyti – Mesuesi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*