Details

Komisari i dritës (1966)

Filmi “Komisari i Drites” u prodhuar 1966 nga regjisori Dhimitër Anagnosti dhe Viktor Gjika, Skenari: Llazar Siliqi, Producent: Shqipëria e re, Muzika: Tish Daija.

Përmbajtja e Filmit:

Çlirimi e gjeti Shqiperinë në padije dhe injorancë. Mbi 85% e popullsisë ishte analfabete. Luftëtari i brigadave partizane, Dritan Shkaba, ngarkohet me detyrë që të hapë shkolla në fshatrat e Mirditës krahinë malore në Shqiperinë e veriut. Mësuesi i ri duhet që krahas penës të shtrëngojë fort dhe pushkën. Rreth e rrotull veprojnë banda të armatosura të reaksionit, të cilat bëjnë gjithë përpjekjet për të penguar reformën arsimore në luftë kundër analfabetizmit. IMDb

Komisari i drites

Komisari i drites

Interpretojnë:

 1. Rikard Ljarja … Dritan Shkaba
 2. Roza Anagnosti … Rudina
 3. Ndrek Luca … Prifti Dom Pali
 4. Ndrek Prela … Gjyshi i Dritanit
 5. Prend Lekunda … Doda, xhaxhai i Rudinës
 6. Mihal Stefa … Shërbyesi i Kishës
 7. Reshat Arbana … Nikoll Mustaqeziu
 8. Noc Sheldia
 9. Mark Kola … Kryetari i Këshillit
 10. Liza Vorfi … Dava, gruaja e Prenkës
 11. Mario Ashiku … Ndre Gjetani
 12. Fejzi Spahiu … Komisari
 13. Loro Kovaçi … Plaku Baca
 14. Viktor Zhusti … Mark Denina
 15. Antoneta Papapavli … Ngjela
 16. Vitore Nino … Nëna e Pellumb Currit
 17. Viktor Bruçeti
 18. Todi Thanasi
 19. Sulejman Dibra … Partizani i Plagosur në shtëpine e Dodës gjatë luftës
 20. Ermira Lika
 21. Adrian Devolli
 22. Murat Basha
 23. Lazarin Mazreku
 24. Gazmend Musaraj
 25. Adriatik Bakiraj
 26. Bardhyl Baholli
 27. Aleksandër Naqi

Comments are closed.