Details

Këshilltaret (1979) film shqiptarë i plotë

Filmi “Këshilltaret” është prodhuar nga Kinostudio “Shqipëria Sot” në vitin 1979. Regjia: Xhezair Dafa, Skenari: Kujtim Gjonaj, Producent: Shqipëria e re, Muzika: Sokol Shupo.

Përmbajtja e filmit

Fundi i vitit 1943. Të gjithë anëtarët e këshillit antifashist të pranishëm në një ceremoni dasme në fshat arrestohen. Gjermanët kanë arrestuar edhe dhëndërin. Këshillëtarët vihen nën presion për të nënshkruar një deklaratë kundër këshillit antifashist si kusht i vetëm për lirimin e tyre. Ata refuzojnë dhe ndërkohë planifikojnë arratisjen e dhëndërit në rast të një ekzekutimi.    IMDb

Keshilltaret

Keshilltaret

Interpretojnë:

  1. Kadri Roshi… Kryetari i Keshillit
  2. Ndriçim Xhepa… Dhendri
  3. Adem Gjyzeli… Nexhipi
  4. Luftar Paja… Spiuni
  5. Lazer Filipi… Anetari 1
  6. Enver Dauti…
  7. Qemal Mehmeti
  8. Met Shehu

Comments are closed.