Details

Gjoleka djali i Abazit (2006) Film Shqiptarë

Gjoleka djali i Abazit është film shqiptar i prodhuar në vitin 2006 me skenar dhe regji nga Dhimiter Anagnosti. Skenari dhe regjia Dhimitër Anagnosti. Producent: Albania General Vision me financim të Qendrës Kombëtare Kinematografike. Drejtor fotografie Spartak Papadhimitri. Kostumet: Durim Neziri.

Përmbajtja e filmit

Ngjarjet zhvillohen ne nje fshat te vogel ne Shqipëri rreth viteve 30.Ky vend i izoluar dhe i dominuar nga patriarkalizmi, me te cilen rritet dhe djali i Abazit.

Serveti, nje ish-banor i fshatit kthehet ne fshat mbas emigracionit ne Amerike, duke sjelle me vete nje fryme dhe mentalitet ri ne fshat qe sherbeu dhe per Gjoleken e vogel 10 vjecar si nje frymezim. Goleka djali Abazit rritet mes ideve te te atit dhe ato te kumbarit te tij Servetit. Gjoleka simbolizon gjeneratat e reja qe rriten ne realitetin e veshtire qe ofrojne vendet e pazhvilluara.

Filmi me nje realizem te thelle tregon raportet njerzore, dashurine , urretjen, dhe pamundesine per tu integruar ne nje bote tjeter, duke ndertuar keshtu nje autopsi te shoqerive te cuditshme ne te cilat nganjehere bejme pjese te gjithe. IMDb

 
           
Gjoleka djali i Abazit

Gjoleka djali i Abazit

Interpretojnë:
 1. Artur Gorishti,
 2. Marjana Kondi,
 3. Enxhi Agushi,
 4. Zef Mosi,
 5. Myzafer Zifla,
 6. Roza Anagnosti,
 7. Luljeta Bitri,
 8. Rozeta Ferri,
 9. Xhevdet Ferri,
 10. Valentina Kita,
 11. Sheri Mita,
 12. Irjola Hoxhalliu,
 13. Elizabeta Prifti,
 14. Valbona Imami,
 15. Natasha Sela,
 16. Samanta Karavella

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*