Details

Fushë e blertë fushë e kuqe (1984) film shqiptarë i plotë

Filmi “Fushë e blertë fushë e kuqe” prodhim i vitit 1984. Regjia: Gëzim Erebara, Skenari: S. Këlliçi, G. Erebara, Producent: Shqipëria e re , Muzika: Aleksandër Lalo.

Përmbajtja e filmit:

Lufta e Dytë Botërore… Rinia antifashiste tërhoqi masa të gjera të popullit në fushat e futbollit duke i kthyer ndeshjet sportive në manifestime kundër pushtuesve. Të tilla ishin edhe ndeshjet e futbollit midis skuadrës amatore “Shprefeja” dhe skuadrës fashiste. Lojtarët shqiptarë dhe fansat e tyre përleshen me fashistët dhe e kthejnë fushën e blertë në një fushë beteje.

Fushë e blertë fushë e kuqe

Fushë e blertë fushë e kuqe

Interpretojnë:

 1. Demir Hyskja
 2. Xhevdet Ferri
 3. Benon Lopari
 4. Bep Shiroka
 5. Alfred Bualoti
 6. Shpëtim Shmili
 7. Pandi Siku
 8. Xhemil Tagani
 9. Ferdinand Radi
 10. Vasjan Lami
 11. Xhemil Tagani

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*