Details

Skënderbeu (1953) film shqiptao-rus i plotë

Skënderbeu është një film shqip i prodhuar në Shqipëri më vitin 1953.

Përmbajtja e filmit

Filmi është një film historik mbi jetën e heroit kombëtar Gjergj Kastrioti Skënderbeu. Gjergj Kastioti bashkon princërit shqiptarë duke u martuar me Donikën dhe duke organizuar Lidhjen e Lezhës, por përballet edhe me tradhtinë e Hamzait, nipit të tij. Filmi ka skena masive të betejave historike dhe rrethimit të Krujës. Është filmi i parë artistik, frut i bashkëpunimit shqiptaro-sovjetik.  IMDb

Filmi u emërua për 3 çmime në Festivalin e Filmit në Kanë, të treja për regjizorin Sergei Jutkevic, dy nga të cilat i fitoi

Skenderbeu

Skenderbeu

Interpretojnë:

 1. Akaki Khorava … Gjergj Kastrioti
 2. Besa Imami … Donika
 3. Adivie Alibali … Mamica
 4. Semyon Sokolovsky … Hamza
 5. Veriko Andjaparidze … Dafina
 6. Georgi Chernovolenko… Marash
 7. Naim Frashëri … Pal
 8. Oleg Zhakov
 9. Aleksandr Vertinsky … Doxh i Venedikut
 10. Sergo Zaqariadze
 11. Vladimir Belokurov
 12. Vahram Papazyan
 13. Marie Logoreci … Kontesha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*