Details

Dimri i fundit (1976) Film Shqiptarë i plotë

Dimri i fundit është film artistik i metrazhit të gjatë i regjisorve Ibrahim Muçaj dhe Kristaq Mitro, prodhuar më 1976 në Shqipëri, Skenari: Nexhati Tafa, Producent: Shqipëria e re, Muzika: Aleksandër Lalo.

Përmbajtja e filmit

Gjermanët vijnë mes borës dhe dimrit. Në fshat mbeten vetëm gratë të cilat luftojnë deri sa partizanët e plagosur të strehuar në fshat të tërhiqen më thellë dhe bora të mbulojë gjurmët. Ballë për ballë me gjermanët dhe nën kontrollin e tyre gratë e fshatit të udhëhequra nga nënë Shano dhe nënë Mara nisen në grumbull për të bërë dru por në të vërtetë arrijnë me bukë dhe ushqime të partizanët.

Dimri i fundit (1976)

Dimri i fundit (1976)

Interpretojnë:

  1. Liza Laska
  2. Margarita Xhepa
  3. Dhimitra Plasari
  4. Rajmonda Bulku
  5. Agim Qirjaqi
  6. Guljelm Radoja

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*